Saturday, May 24, 2008

Khadijah ready nak breakfast........

Khadijah: On the mark. Get set....................and GO! Nyam nyam nyam.
Daddy: Hmmm dah jumpa laa tu apa nak makan agaknya....................

Apa nak makan yer. Hmmmmmmmmmm.............

Khadijah dah pandai nak solat bersama2.

Khadijah sedang sujud
Khadijah bangun dari kedudukan sujud.

Alhamdulillah, setiap kali time solat kami kena spare 1 sejadah untuknya kerana dia pun nak turut sama bersolat. InsyaAllah kami akan cuba mencari kain telekung pula lepas ni untuk puteri yg sorang nieh.

Daddy: Anak daddy.............buat apa tuuu?

Sejak boleh berjalan Khadijah (KD) sibuk berjalan sambil pegang bajunya. Kejap ke bilik ummi, kejap ke living room kejap ke bilik dia kejap ke study room.

Daddy: Khadijah....... anak daddy - meh kita simpan baju meh........ dah malam dah nieh.
KD: Amoooo! (Tak mahu)

Saturday, May 17, 2008

Caricature - Khadijah

Hi! everybody................how are you?

Khadijah dan tudung..............eeiiisssshhhhhhh....

Daddy: Alah alah alah alahhhh.....chomey.....nyaaa!!!
Khadijah suka pakai tudung......

Khadijah: Terus Berkeyakinan....GO KD GO!!! KD GO!!

video

Go Khadijah Go!! Khadijah Go!!

Yes!!!

Khadijah: Yakin Boleh!!

video

Alhamdulillah kami panjangkan rasa syukur yg tak terhingga kerna dgn izinNYA jua Khadijah dah mula boleh berjalan dengan sendiri. Balancing-nya semakin improving dari hari ke hari. Kami juga ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan terima kasih kepada seluruh family members yg tidak jemu2 dgn doa, sokongan moral, pendapat dan of course tidak ketinggalan juga kepada doktor pakar serta semua physiotherapist yg bertungkus lumus berusaha sejak hampir 3 tahun yg lepas. Semoga kejayaan ini akan menjadi titik permulaan untuk kejayaan yg gemilang - InsyaAllah.

Saturday, May 10, 2008

As promised......... just a token of encouragement...


As a reward and encouragement for our beloved daughter - Nurkhadijah Izzati. We hope these positive attitudes especially towards the learning interest and skill will continue and develop successfully within her. Let us pray may Allah gives her strength in facing all the challenges in the near future.

Of course not to forget to all family members and friends, we thank you for your continuous doa and support.

Take care!

Khadijah @ Swimming Pool.........mali...mali...mali.



Splash...splash...splash........
Pagi Sabtu letih study. So petang.....swimming pula. Khadijah enjoy swimming.

Shhhhh ada budak tengah study laaa shhhh....

Ummi...Daddy...... I want to rest. Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.........
Hi everybody...........

Hmm how to answer this...hmmmm...
Ummi wait! let me counter check my work first! I want 5 stars OK!
Ummi I am finishing. Daddy I want to go shopping OK...?
Daddy: Ye laa ye laa yelaaaaaaa.......
Too many homework laaa Ummi! Isk isk...
Ummi...Daddy dok dok dok dok.......

Friday, May 9, 2008

Akhirnya....

Menda nieh dah beberapa minggu berlalu, tapi lambat diumumkan. Lambat inform bukanlah bermakna aku tak excited. Pengumuman nieh khas untuk ahli keluarga aku, sebabnya cerita lama sejak zaman bujangnya kitaroang dulu, liat submit tesis puncanya. Aku gembira yang amat sebab: Faizal grad dalam master dia!!! Syukur Alhamdulillah. So, aku dan khadijah akan ke konvo suamiku bulan 8, insyaAllah.